‘Make it a december to remember’

Vaak heb ik niet eens door dat het zo donker is in december. Onze 18 open haarden, brandende kaarsjes van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat en de kerstverlichting aan de buitenkant geven zo veel licht dat het nu al heel gezellig is. Elke keer als ik aan kom rijden ben ik zo trots op dit grote huis; Villa Vennendal is opeens zo’n Amerikaans landhuis uit de film ‘Home Alone’. De sfeer en warmte stralen er van af, je wilt alleen nog maar naar binnen en gezellig bij de haard zitten. En ‘Home alone’ zijn we gelukkig niet met de feestdagen, het hotel is al heerlijk volgeboekt!

Het is een maand van heel hard werken. Eerst Sinterklaas uitzwaaien om daarna het hotel om te toveren tot Kerstvilla. Alle kerstversiering uit de schuren halen, bomen bestellen bij Groenrijk (hoeveel hebben we er wel niet nodig?!) en optuigen in de tien (!) verschillende ruimtes, de lekkerste menu’s bedenken, voorproeven (mmmmm), nog een laatste mailing versturen, entertainment regelen, een kadootje op de kussens voor de gasten verzorgen, de inkoop regelen (“oh hebben we de oliebollen al besteld?”) en ga zo maar door.

En dan opeens is het zover. De kerstvilla is geopend, de gasten krijgen een warm welkom met ons Nunspeetse ensemble Viercanto. Wij hebben er allemaal zin in. Niet om het vele eten, of het drinken, maar om het samenzijn. En het samenwerken. Want om alle gasten een fijne tijd te bezorgen zijn heel wat medewerkers nodig: om de kamers te verschonen, om de menu’s te verzorgen, om te bedienen, om af te wassen, om altijd van dienst te zijn. Trots ben ik op ze, het is een fantastisch team; ze doen altijd net een stapje extra voor onze gasten, en hebben daarnaast ook nog eens veel plezier samen!

En zoals elk jaar staan we dan op 1e kerstdag samen even stil bij het oude jaar in de Schaapskooi bij Christien, pas dan begint de Kerst voor mij écht. We luisteren tussen de schapen naar Christien’s belevingen in de natuur, horen het verhaal over dat ene schaapje dat plotseling op de hei geboren werd. We zingen kerstliederen en heffen het glas op hoe goed we het hebben samen, gasten én medewerkers.

En precies daar doen we het voor, ook dit jaar weer. Wij van Villa Vennendal wensen ook u in Nunspeet en omgeving fijne en sfeervolle dagen. Make it a december to remember!

Sitemap | © Villa Vennendal | Design & realisatie TenZer

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.