Back to school

De Herfst is mijn lievelingsseizoen. Daar waar mensen sikkeneurig worden van het feit dat de blaadjes weer gaan vallen, leef ik volledig op. Dat komt denk ik door vroeger. Heel vroeger in de begintijd toen mijn ouders net het hotel runden en ik nog een klein meisje was.
In die tijd was Villa Vennendal een seizoenbedrijf en voor gasten geopend van april tot half september. In april kwamen de buitenlandse gasten om de highlights van ons kikkerlandje te bekijken (die komen overigens nog steeds!), vervolgens kwamen de senioren, en tijdens de zomervakantie hadden we complete gezinnen te gast, mét entertainment. Dat laatste vond ik natuurlijk geweldig!! Mijn ouders waren gedurende het seizoen vreselijk druk, het was echt heel hard werken. En dan.....dan werd het september.... en was het seizoen ten einde. Mijn ouders hadden weer alle tijd voor ons. Natuurlijk waren ze druk met de verbouwingen en andere zaken (mijn vader met aannemer Hans Dekker, mijn moeder met de grote schoonmaak, wassen van gordijnen, ontvangst van groepen voor het jaar erop etc. etc.), maar er was ook weer tijd voor familie. Voor aandacht. Voor quality time. Mijn vader deed elke dag de open haard aan, mijn moeder kookte de heerlijkste soepen, stoofschotels en ander slowfood waar in de zomer geen tijd voor was. Vrienden werden ontvangen, er was volop gezelligheid aan de keukentafel met hapjes en drankjes en de wind gierde om het huis. En nogmaals; de haard was aan! Heerlijk! En dat gevoel heb ik dus nog steeds in september….


Wat het ook fijn maakt, de maand september, is dat er weer wat structuur komt in ons (gezins)leven. De scholen beginnen weer. En dat betekent lekker weer uitgerust van vakantie op tijd opstaan, geen gehang meer van kinderen op de bank met hun mobieltje, ritme en regelmaat in huis. Voor mijn meiden een spannende tijd, want zij gaan voor het eerst naar 'de Middelbare'! En dat is even wennen aan huiswerk, lange dagen, nieuwe vriendinnen en vreemde talen (en leraren)....
Voor diegenen die al jaren op de middelbare school zitten is het gesneden koek. Die weten hoe de hazen lopen, hoe en wanneer ze hun huiswerk moeten maken en wat ze kunnen verwachten van proefwerken. Zij die wellicht wat willen bijverdienen in hun vrije tijd, want ja, er moet gespaard worden voor twee weken lol aan de Costa del Sol. Diegenen zouden wij graag willen ontmoeten, want inmiddels stopt het seizoen in Villa Vennendal al 30 jaar niet meer in september. Sterker nog; september is één van de drukste maanden van het jaar. En daarna volgen nog veel meer drukke maanden met allerlei leuke gasten, mooie feestelijke partijen en romantische bruiloften. Dus zou jij het leuk vinden om ons sterrenteam te komen helpen om onze gasten te bedienen en ben je in het weekend of door de week een aantal avonden beschikbaar om veel te leren in een gezellig team? Wil je op een leuke manier een lekker centje bijverdienen? Kom ons team dan versterken! Mail je me?

Met gastvriendelijke groet,
Frederique van der Vleuten-Jung
Villa Vennendal (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Sitemap | © Villa Vennendal

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.