Samenwerken is een feest!

Samenwerken is ook in de horeca van groot belang. De werkzaamheden zijn zo divers en tijdrovend dat je niet alles alleen kunt doen. Als horecaondernemer ben je net zo afhankelijk van je medewerkers als zij van jou. En dat vind ik helemaal niet erg. Goed samenwerken maakt het werk namelijk niet alleen makkelijker, maar ook veel gezelliger. Je bereikt een beter resultaat, voor jezelf en voor de gast, als je bedrijf als een goed geoliede machine loopt. En hoe leuk is het als je als gast vriendelijk te woord wordt gestaan, als er net een beetje extra aandacht voor je is en niets te veel is?

Verbinding is denk ik het sleutelwoord bij ons in het hotel. Naar mijn idee hebben mensen het gevoel verbonden te zijn hard nodig en zoeken dat, veelal, in hun werk. Collega’s, sfeer en werkcultuur zijn factoren van belang. Factoren die ertoe bij kunnen dragen dat een team goed functioneert.
We zijn een hotel waar persoonlijk contact hoog in het vaandel staat. Het is een knus, huiselijk en charmant hotel waar de gasten zich snel thuis voelen. Bij vertrek hopen wij dat onze gasten een prettig verblijf hebben gehad, waar ze zich meer dan welkom hebben gevoeld. En dat gevoel geven onze medewerkers, daar ben ik van overtuigd. Zij zijn het die samen een team vormen, samen werken naar het einddoel en samen vooral veel plezier hebben. Moet er even worden geholpen bij de afwas? Geen probleem. Heeft de huishouding een handje nodig? De receptioniste springt wel even bij. De kok moet nog de spinazie wassen en wil een handje? Dan helpt de bedieningsmedewerker toch. Niemand bij ons is te beroerd over de schutting van de eigen afdeling heen te kijken. Je collega help je gewoon. Daarbij zien we ook dat het helpen op een andere afdeling inzicht geeft in wat er gebeurt op de afdeling en geeft begrip in bepaalde situaties. En door zo te werken, heb je ook het idee dat je echt samenwerkt. En dat straal je uit. Ik ben oprecht trots op ons topteam!

Samenwerking: wie kan delen kan ook vermenigvuldigen

En zo vind ik het ook belangrijk samen te werken met andere ondernemers. Doet u alles in uw eentje of benut u de expertise van anderen? Dat kan binnen uw organisatie, maar natuurlijk ook in samenwerking met collega-ondernemers, kennisinstellingen en relaties. Het brengt mij in ieder geval vaak tot nieuwe inzichten en ideeën.
Dat is één van de redenen waarom ik zo blij ben met mijn lidmaatschap bij de Bedrijvenkring Nunspeet. Ik hoop leuke contacten over te houden aan de netwerkborrels, maar merk ook dat het leuk en leerzaam is om een kijkje in de keuken van de ander te nemen. Mede om te kijken of we wellicht kunnen samenwerken in de toekomst, iets kunnen betekenen voor elkaar. Dit is voor mij een ultieme kans om in contact te komen met andere ondernemers uit Nunspeet en omgeving.

Waarom zou u samenwerken?

Door samen te werken met andere bedrijven of kennisinstellingen vergroot u de kans op succes. U kunt dan immers vakkennis uitwisselen, netwerken delen of gericht onderzoek laten doen. Partner(s) brengen bovendien nieuwe inzichten mee en kunnen knelpunten in de ontwikkeling oplossen. Zo behaalt u resultaten die uw verwachtingen overstijgen.
Ga eens in gesprek met andere ondernemers waarmee u zou kunnen samenwerken. Natuurlijk is het hierbij vooral belangrijk dat het klikt. Later kan het gesprek verschuiven naar samenwerken, mogelijke business, gewenste output en de invulling van de samenwerking.
Wist u dat wij bij Villa Vennendal ook groepen ontvangen om de samenwerking te verbeteren? Er zijn verscheidene teambuilding trainingen mogelijk, vooral lekker buiten. We hebben bijvoorbeeld op ons landgoed een grote dikke boom liggen die we gebruiken om de samenwerking binnen bedrijven, tussen medewerkers onderling, te verbeteren. De oefening heet ‘Balans op de boomstam’. Superleuk om te doen, en heel doeltreffend. Wij hebben al veel geoefend! Wanneer komt u?

Sitemap | © Villa Vennendal | Design & realisatie TenZer

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.