Nostalgie in Nunspeet

Velen zullen het hebben: een hang naar vroeger. Toen alles beter, leuker en fijner was. Nostalgie in de goede zin des woords. Een gevoel dat je krijgt bij het horen van “Het Dorp” van Wim Sonneveld of het kijken naar de film “Grease”. Of bij het eten of ruiken van een gerecht van vroeger….

Als ik het woord zoek op Wikipedia zie ik staan: ‘Heimwee naar vroeger, heimwee in de tijd, heimwee naar de oude tijd of innerlijk verlangen naar wat voorbij is, jeugdsentiment’.
Nostalgie werd voor het eerst in 1678 beschreven toen in een Bazels geschrift sprake was van een onbestemde zucht naar het vaderland, die aan melancholie verwant zou zijn. Het gevoel lijkt veel op dat van heimwee. Inmiddels is het een alledaags woord geworden. Nostalgie wordt nu geassocieerd met prettige herinneringen uit vervlogen tijden; die "goede oude tijd".

Nostalgie is vaak verbonden met de kindertijd of schooljaren. Jeugdsentiment vertaalt zich bijvoorbeeld in bepaalde plaatsen die men als kind heeft gekend, speelgoed dat men had, mode, liedjes, kinderprogramma's of films waar men naar keek of de relatief onbezorgde en veilige sfeer waarin men opgroeide. En dat herken ik maar al te goed!
Als ik door het hotel loop voel ik die sfeer waarin ik opgroeide, de warmte van de haarden die altijd brandden, de gezelligheid van altijd gasten om me heen. Ik loop door de gangen en kan bij de geur van vers gemaakte cake opeens enorm nostalgisch worden. Wat was het toch fijn vroeger!

En dat willen we overbrengen op u. Daarom hebben we nu ‘Grandma’s Tea’ op de kaart gezet, naast onze welbekende en overheerlijke Engelse High Tea en Amerikaanse Sweet Table.
Bij ‘Grandma’s Tea’ kunt u genieten van diverse soorten losse thee uit een ouderwets thee-ei, huisgemaakt appelplaatgebak met slagroom, nostalgische wafels met warme kersen en natuurlijk de huisgemaakte cake.

In Villa Vennendal hebben we dan ook niet voor niets als concept: ‘Nostalgie met een knipoog op de Veluwe’. Bij ons kun je sfeervol vertoeven, onthaasten en ontmoeten in een sfeer van weleer, in een jasje van nu. Wellicht kunnen we u hetzelfde gevoel geven. Wat heeft u daarvoor nodig? Laat het me weten, en wellicht kunnen we ook dit idee op de kaart zetten!
Onze haarden branden, de brigade kijkt uit naar uw komst!

Sitemap | © Villa Vennendal | Design & realisatie TenZer

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.