'Ik wens je veel personeel'

Een bekende uitspraak luidt: "Ik wens je veel personeel!". De dubbele bodem - zoals iedereen wel weet - is dat het hebben van personeel, naast positieve zaken, ook de nodige kopzorgen met zich mee kan brengen. Er wordt natuurlijk gedoeld op de minder leuke bijkomstigheden die personeel met zich meebrengt: ziekteverzuim, ontevreden werknemers en dat soort zaken.

Echter naar mijn idee spelen de manier waarop je als ondernemer tegen je personeel aan kijkt, hoe je met ze omgaat, hoe jij hun werk hebt vormgegeven en hoe je voor hen zorgt, een belangrijke rol. Zie je je personeel puur als uitvoerders van werk wat jij voor ze hebt bedacht? Of kijk je verder dan alleen het 'personeelslid', en wil je de persoon erachter ook echt leren kennen?

Het begin, het werven en selecteren van een nieuw personeelslid, vergt uiteraard de nodige aandacht. Hier tijd in steken zorgt ervoor dat een juiste match tussen medewerker en werkgever kans van slagen heeft. Ook bij Villa Vennendal zijn wij op dit moment naarstig op zoek naar een geschikte gastheer/gastvrouw. Daarin zijn wij kritisch, omdat we de juiste persoon willen vinden. Iemand die zich als een vis in het water (de ‘vennen’) voelt, die een ‘horecahart’ heeft zoals ik dat altijd noem. Die het dus fijn vindt om anderen een prettige tijd te bezorgen, die aanvoelt wat de gast wil en oprechte interesse in mensen heeft. Iets wat ik al eerder in mijn column aangaf: een vriendelijk woord en een glimlach kosten niets, maar zijn zoveel waard!

De meeste van onze medewerkers zijn al jaren in dienst. Vorige week nog vierden wij het 25-jarig jubileum van Grietje uit de Huishouding. Hoe bijzonder is dat! Voor mij is dat ook een teken dat medewerkers zich prettig voelen bij Villa Vennendal. Die het grotere doel snappen, die samen werken naar dat gezamenlijke doel! Wij kunnen lezen en schrijven met elkaar. En dan is ‘veel personeel’ een feest. Je zou het maar alleen moeten doen, vreselijk ongezellig ook nog eens!

Wat je nodig hebt, is een team dat (net als jij) altijd het grotere geheel in hun achterhoofd heeft. Dat kansen ziet bij gasten. Dat net even wat extra’s doet voor de gast waar het even moeizaam verloopt. Mensen die meer doen dan de taak waarvoor ze betaald worden. En dan niet de taak van hun collega, maar al die kleine dingen die je eigenlijk nooit echt kunt verdelen.

Goed personeel aannemen is naar mijn idee dus de beste investering. Elk personeelslid verdient zichzelf dubbel en dwars terug als het goed is.

Daarom kan ik de zin “ik wens je veel personeel” nog steeds met een oprechte glimlach in ontvangst nemen! Kom je ook bij ons werken?

Sitemap | © Villa Vennendal | Design & realisatie TenZer

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.