Wandelen en fietsen op de Veluwe

Veluwe Hotel Villa Vennendal Nunspeet01Tijdens uw verblijf in hotel Villa Vennendal kunt u de mooiste wandel- en fietstochten over de Veluwe maken. Ons hotel ligt op een landgoed aan de rand van het Zandenbos, een prachtig bos waar u kunt wandelen en fietsen over de glooiende paden tussen de bomen. Midden in het bos treft u een heldere natuurplas, de Zandenplas, waar u in de zomer een verfrissende duik kunt nemen of picknicken op het witte strand.

Wandelen en fietsen door het bos en langs het water

Nunspeet is een unieke plek op de Veluwe waar bos, heide en het Veluwemeer samenkomen. De perfecte locatie dus om mooie fietstochten te maken door het afwisselende landschap. U wandelt of fietst langs het Veluwemeer en kronkelende beekjes, over geurige heidevlaktes om vervolgens even stil te staan bij de vergezichten op de zandverstuivingen.

Alles over de Veluwe

uitkijktoren 796x510Bezoek ook eens Buitencentrum Veluwe-Noord, gelegen op 200 meter van Villa Vennendal, een bezoekerscentrum waar u alles leert over ‘het verhaal van de Veluwe’; de ontstaansgeschiedenis, natuur, dieren en nog veel meer. Kinderen kunnen hier de geheime wereld van boskabouters ontdekken en de speciale kabouterroute lopen. Tevens is er een rolstoelpad van 2,2 kilometer die begint bij het bezoekerscentrum.

Wanneer u het bos een keer van bovenaf wilt bekijken dan is dat mogelijk. Op het Veluwetransferium staat namelijk een 30 meter hoge toren die u kunt beklimmen. Eenmaal bovenaan treft u een prachtig uitzicht over enerzijds het bos en anderzijds het gezellige dorp Nunspeet. Ook als u hoogtevrees heeft, kunt u genieten van al het moois. Aan de toren hangen namelijk verschillende webcams die u beneden kunt bekijken.

Speciale wandelroute en fietsroutes

Speciaal voor u hebben wij in samenwerking met route.nl 2 fietsroutes en 1 wandelroute samengesteld die goed te combineren zijn met een verblijf in hotel Villa Vennendal. Meer over de routes en een complete routebeschrijving kunt u nalezen op de website van route.nl, te bereiken via onderstaande linken. De routes zijn ook te bekijken in de app van Route.nl, handig voor onderweg!

Wandelroute ‘wandelen door de bossen rondom Nunspeet’ – 9 km
Fietsroute ‘Een dagje genieten van de Gelderse rust’- 49 km

Sitemap | © Villa Vennendal

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.