5 tips voor een perfecte bruiloft

23 september 2023
5 tips voor een perfecte bruiloft

Jouw trouwdag, jullie trouwdag, misschien wel de mooiste dag van je leven. Maar alvorens je deze dag gaat beleven, gaan er nog een aantal stappen aan vooraf. Wat doe je aan, de bruidstaart, de ringen, een bruidsboeket en ...dé Trouwlocatie. De trouwlocatie moet namelijk perfect zijn voor de mooiste dag van je leven. Hoe kies je nu de perfecte locatie? Lees de 5 tips die Villa Vennendal je geeft. 

Tip 1: Kies jij één of meerdere locaties voor jouw dag

Wáár jullie elkaar het ja-woord geven, is een belangrijke om over na te denken. Willen jullie de hele dag op dezelfde plek zijn of willen jullie juist liever verschillende locaties bezoeken tijdens jullie trouwdag? Hebben jullie één favoriete plek met mooie herinneringen, of zoeken jullie liever een nieuwe hotspot om de liefde te vieren? Steeds meer stellen kiezen voor één locatie, zodat ze deze plek helemaal kunnen omtoveren in de gewenste sfeer. Anderen verlangen vooral naar een ontspannen huwelijksdag en besluiten om die reden, van ceremonie tot feest, op één plek te verblijven. Kijk of de gemeente waar jullie willen trouwen een overzicht heeft van officiële trouwlocaties. Dit zijn plekken buiten het gemeentehuis die zijn toegewezen om te trouwen. Vaak kun je op zo’n officiële locatie ook borrelen en dineren zoals bij Villa Vennendal. Voor het avondfeest tot in de late uurtjes, werkt Villa Vennendal samen met Herberg Nuwenspete. Hier hebben wij bewust voor gekozen omdat wij onze hotelgasten graag de rust willen bieden in de avond en nacht waarvoor zij ons bezoeken.

Vraag dus vooral even goed na tot hoe laat het feest op jullie locatie door mag gaan. Op trouwlocaties die midden in de natuur of in een drukke wijk gelegen zijn kan er sprake zijn van een stiltegebied of een verplichte sluitingstijd. Villa Venndal biedt daarom de mogelijkheid om tot in de late uurtjes door te feesten bij Herberg Nuwenspete, gelegen naast het hotel. Nuwenspete is een heel klein stukje lopen wat betekend dat u na het feest ook zo weer terugloopt naar ons hotel waar u kunt overnachten. 

Tip 2: Goed eten & drinken

Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar lekker en voldoende eten en drinken kan jullie trouwdag maken of breken. Even wat lekkers te drinken en eten bij ontvangst, de lekkerste bruidstaart of sweet table, genieten van een overheerlijk diner, smaakvolle hapjes, frisse cocktails/mocktails en een verrassende late-night snack. Gasten en jullie zelf kunnen daar zo van genieten. Liefde gaat immers door de maag. Het mooiste zou zijn als je alles voor zou kunnen proeven voor jullie dag. Op heel veel plekken is dit niet mogelijk, maar voor ware Bourgondiërs is het zeker wel een meerwaarde als je locatie een eigen restaurant heeft. Villa Vennendal heeft haar eigen restaurant. Daarnaast kun je niet snel te veel eten en drinken hebben op een huwelijksdag. De dag zelf, kost zoveel energie en het is natuurlijk een hele volle drukke planning. Het is zeker van belang om goed te eten de hele dag door. Op deze manier geniet je alleen maar meer van jullie mooie dag. Villa Vennendal kan je erg goed adviseren in de juiste hoevelheden en vertelt je graag alle mogelijkheden. 

Tip 3: Muziek & entertainment

Muziek is een optie en kan een echte toevoeging zijn aan je bruiloft. Muziek spreekt tot mensen hun gevoel, het geeft energie, het raakt diep en maakt jullie bruiloft daardoor nog meer memorabel. Je kunt denken aan livemuziek tijdens de ceremonie of het diner, een DJ of band bij het avondfeest. Denk goed na over de gehele dag, van ontvangst tot aan de late night snack in de late uurtjes. Extra entertainment, zoals een live schilder, pianobar of complimentenmeisjes, maakt de dag verrassend en uniek! Het plaatsen van een fotobooth is ook echt een meerwaarde. Je weet dan zeker dat al je gasten op de foto gaan. De één noemt het een photobooth, de ander een fotohokje of een selfiebox. Het levert super leuke en unieke plaatjes op! Het is een sfeermaker op jullie trouwdag. En je kunt de beelden na die tijd ook terugzien en dus sneller teruggaan in dat moment. Je doet het niet iedere dag en dat maakt het ook weer heel bijzonder.

Tip 4: Kies een ervaren ceremoniemeester die goed bij jullie past

Als je het echt wilt loslaten, echt wilt genieten samen met je geliefden, de juiste vibe en sfeer in de dag wilt brengen; dan is het inschakelen van de juiste ceremoniemeester een must. Wij hebben goede contacten met verschillende ceremoniemeesters dus wij kunnen jullie hierin heel goed informeren en adviseren. Ooit nagedacht over een weddingplanner?

  • zodat alle vrienden en familie ook écht kunnen meegenieten en niet aan het werk zijn
  • zodat ze zelf niet het wiel hoeven uit te vinden en niet eindeloos hoeven zoeken op Google, Instagram of Pinterest
  • het bespaart ze enorm veel tijd (met een drukke baan en/of kids geen overbodige luxe)
  • de beste leveranciers en tofste locaties die bij hén passen worden aangeraden
  • unieke adresjes die ze zelf niet zo snel kunnen vinden online
  • weten wanneer je het beste wat kunt regelen
  • voor de unieke tips & ideeën
  • als sparringpartner
  • het enorme netwerk waar ze uit kunnen kiezen
  • het wordt geregeld zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken dat ze iets vergeten
  • het is zo handig dat iemand meedenkt wat mogelijk is binnen het budget
  • de enorme ervaring met wel 1001 dingen die bij een bruiloft komen kijken

En je kunt zelf nog steeds bepalen wat je wel heel tof vindt om te doen en wat je uitbesteedt.

Wij hopen natuurlijk dat jullie voor onze prachtige en unieke trouwlocatie kiezen, om jullie meest bijzondere dag van jullie leven te vieren. In de bossen, middenin de natuur, op de Veluwe. Wij willen graag al jullie vragen beantwoorden en met jullie meedenken in een persoonlijk gesprek bij ons. Sla deze tips vooral op in je favorieten en kijk er af en toe nog eens naar zodat je zeker weet dat je niks vergeet. Geen vraag is te gek. 

Tip 5: De trouwdag moet in een flow verlopen

Van begin tot eind moet de planning kloppen en op het juiste moment moet je overgaan naar het volgende onderdeel. Belangrijk hierbij is dat onderdelen niet te lang(dradig) zijn, maar ook niet te kort zijn waardoor je een gejaagd gevoel krijgt. Er is geen ideale tijdsduur te benoemen voor ieder onderdeel, want dat is geheel afhankelijk van wat er gebeurd en hoeveel gasten er aanwezig zijn. Een ceremonie van ruim één uur kan lang voelen, maar kan ook voorbijvliegen omdat er van alles gebeurt en het heel dynamisch is. Energieën veranderen ook gedurende de dag, bijvoorbeeld omdat er mensen bijkomen voor een avondfeest. Zorg dat je na het avondeten even rustig de tijd hebt om je even op te dirken en klaar te maken voor het avondfeest. Even dat momentje voor jezelf alvorens er heel veel nieuwe gasten bijkomen voor het avondfeest. Wanneer iedereen vervolgens is gearriveerd kan het dak eraf en wil iedereen het liefst de dansvloer op. Zorg dat die flow gecreeerd wordt, dan lijkt alles vanzelf goed te gaan. Twijfel je aan bepaa;de dingen, bespreek ze dan gerust met ons. Als wij ook maar een klein beetje kunnen bijdragen aan een nog mooiere trouwdag dan doen wij dat heel graag. 

Kom gerust eens langs om sfeer te proeven op ons Landgoedhotel. Kom een drankje nuttigen bij de knisperende haard of buiten op het terras. Wij willen jullie graag ontzorgen op de mooiste dag van jullie leven! 

Verder lezen

Fietsen op de Veluwe

2 april 2024

Geniet van de verkwikkende wind op uw gezicht terwijl u door het schitterende natuurschoon van de Veluwe fietst, de zonnestralen verwarmen uw huid terwijl u moeiteloos trapt. Of u nu van mountainbiken, wielrennen of gewoon rustig fietsen geniet, de Veluwe biedt voor elk wat wils. Als u deze blog leest, heeft u waarschijnlijk gezocht op 'fietsroutes Veluwe' of 'fietsen Veluwe', en dan bent u hier aan het juiste adres! In deze blog deelt Villa Vennendal namelijk alles wat u moet weten over fietsen op de Veluwe.

Verder lezen
Blijf op de hoogte!

Wees als eerste op de hoogte van nieuws, aanbiedingen en seizoenspecials.

De Villa pronkt met Poortvliet Poortvliet x

Boek nu dit fantastische 3-daagse arrangement met speciale tickets voor de tentoonstelling van Rien Poortvliet!

BOEK DIRECT