Wandelroute op de Veluwe

10 augustus 2023
Wandelroute op de Veluwe

Hotel op de Veluwe met heidewandeling

Ontdek de natuurpracht van de Veluwe maar ook de verborgen juweeltjes met haar prachtige wandelroutes. U kunt er ook voor kiezen om de fiets te pakken en te genieten van hei of zandverstuivingen. Ga uitwaaien of afkoelen aan het Veluwemeer welke eindeloos veel watersportmogelijkheden biedt, en welke op enkele minuten rijden van het hotel is. Vergeet niet een uitstapje te maken naar de historische Hanzesteden zoals Elburg of Harderwijk. Boek een hotelovernachting in de natuur op de Veluwe. U heeft de keuze uit verschillende type hotelkamers. Of gaat u liever een blokhut huren op de Veluwe? Een blokhut huren is ook mogelijk bij Landgoedhotel Vila Vennendal. Bekijk de mogelijkheden op onze website. Hotel Villa Vennendal is een familiehotel op de Veluwe. Het is een heerlijk hotel, een tweede thuis, met sauna en zwembad. 

Elspeetsche heide wandeling 6 of 9 kilometer  

Vanaf midden augustus tot midden september staat de heide volop in bloei. Geniet van de prachtige paarsgekleurde heidevelden tijdens deze heidewandeling. De route leidt u langs de meest mooie plekjes. Kom het uitzicht met eigen ogen bewonderen? De route is volledig voorzien van bewegwijzering. U bepaald zelf of u een 9 kilometer of 6 kilometer wilt wandelen. De wandeling start op de parkeerplaats Elspeetse heide, 't Frusselt 30. Een korte autorit van 10 minuten vanaf het hotel. 

De rode wandelroute is een lusvormige route van 9 kilometer over de Elspeetse Heide, een heideveld gelegen temidden van Vierhouten en Elspeet. De Elspeetse Heide is een heideveld gelegen temidden van de bossen van Elspeet. Het is een mooi typisch Veluwe-gebied, waar heidevelden worden omringd met bossen. De rode wandelroute is een mooie ronde om het heideveld, af en toe langs de bosranden. De Elspeetse Heide is een mooi glooiend gebied met enkele uitzichtpunten. De wandelroute komt langs een replica van een grafheuvel. Over het algemeen wordt deze route ervaren als een redelijk uitdagende route en duurt deze gemiddeld 1 uur en 59 minuten om te voltooien. Het is een zeer populaire route voor Hiken en wandelen, maar je kunt nog steeds van de stilte genieten op rustigere momenten van de dag. Honden zijn welkom, maar moeten wel aan de lijn. Er is een mogelijkheid de route te verkorten. Hoogtepunten van deze wandelroute: - Elspeetse Heide - Vierhouten rode wandelroute.

Gedetailleerde kaarten met speciale routes van verschillende lengtes zijn verkrijgbaar bij de receptie van Villa Vennendal. Deze routes starten vanaf het hotel en brengen u naar de meest mooie plekjes op de Veluwe. Wij hebben ook een divers aanbod aan fietsroutes.

Neem gerust uw eigen fietsen mee die u bij ons in de fietsenstalling kwijt kunt of huur fietsen bij ons hotel. Het is allemaal mogelijk. 

Warme groet, 

Villa Vennendal

Verder lezen

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbiedingen.

Wild van de Veluwe Wild van de Veluwe x

Proef en beleef de Veluwe v.a. oktober 2023! 

Boek dit 3-daagse arrangement incl. ontbijt, een wilddiner en een keuzediner.

NU BOEKEN